20 жовтня в ОДАБА відбувся Міжнародний день

20 жовтня 2021 року в Одеській державній академії будівництва та архітектури відбувся Міжнародний день.

 

Захід був приурочений до святкування #ErasmusDays, які традиційно проходять 14-16 жовтня, але носив більш розширений характер та включав інформацію і про Програму ЄС Еразмус+, і про інші міжнародні програми та можливості, які є в академії.

 

Відкрили захід ректор академії, професор Ковров Анатолій Володимирович та виконуюча обов’язки проректора з науково-педагогічної роботи, професор Педько Ірина Анатоліївна.

Модератор заходу – керівник відділу міжнародних зв’язків, доцент Пандас Анастасія Валеріївна, яка представила основні напрямки та ключові аспекти міжнародної діяльності. Перш за все, це двостороння співпраця, а саме взаємодія з іноземними університетами-партнерами, на даний час академія має більше 40 діючих договорів, а географія міжнародного співробітництва охоплює майже 19 країн світу.

 

Стосовно міжнародної проектної діяльність в академії накопичено значний практичний досвід з реалізації та супроводу міжнародних проектів в рамках програм ERASMUS+, TEMPUS, DAAD, FULBRIGHT, Mevlana та ін. Були представлені основні міжнародні програми та напрями в яких студенти та викладачі можуть прийняти участь.

 

На заході к.т.н., доцент кафедри залізобетонних конструкцій та транспортних споруд Чернєва Олена Станіславівна поділилась своїм досвідом участі у Національній стипендіальній програмі Словацької Республіки та особливостями подачі заявки.

Щодо участі студентів у міжнародних програмах, академія має досвід реалізації академічної мобільності в Університеті Північ (Хорватія) у 2017 та 2019 році, у 2020 році була здійснена мобільність в Університеті Західної Аттики (Греція) та у 2020, 2021 роках у Політехнічному університеті м. Валенсія (Іспанія).

 

Своїми враженнями щодо участі в проекті поділилися студент Інженерно-будівельного інституту групи ІТ-501 м(п) Боровік Валерії, учасник програми Еразмус+ 2020 року в Університеті Західної Аттики (Греція) та студентка Архітектурно-художнього інституту групи А-528 Перпері Аліса, яка зараз знаходиться у Валенсії (Іспанія) і здійснює академічну мобільність в Політехнічному університеті.

На міжнародному дні були озвучені умови участі у програмах та критерії відбору учасників, були презентовані актуальні можливості для професорсько-викладацького та студентів академії щодо програм ЄС ERASMUS+ КA107.

 

На зустрічі були присутні майже 100 учасників, дякуємо за активність та цікаві питання.