ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ

Зображення ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ 2021
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ
 
25 березня 2021 р. викладачами кафедри українознавства в музеї Одеської державної академії будівництва та архітектури була проведена науково-літературна студентська конференція, присвячена Всесвітньому Дню Поезії.

 

Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись у березні 2003 р. до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив: «Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самостверждення і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку».

 

Студенти архітектурно-художнього та інженерно-будівельного інститутів Є. Апостол, У. Найдьонова, М. Сорокіна, О. Толстов, О. Топор, М. Янчева під керівництвом к.і.н., доцента кафедри українознавства Г.І. Макушиної та асистента кафедри українознавства К.А. Гришиної підготували доповіді-презентації, присвячені українським та світовим поетам, які у 2021 р. відзначають ювілей: Л. Українці, М Підгірянці, П. Тичині, А. Майкову Р. Тагору.

 

Під час конференції лунали поезії Т. Шевченка, Л. Костенко, Л. Українки, Б. Окуджави, О. Хайяма та ін.