Відбулася студентська науково-літературна конференція

Зображення Відбулася студентська науково-літературна конференція  2014
Студентська науково-літературна конференція
«Геноцид українського народу: штучний голодомор 1932 – 1933 рр.»

 


Голодомор 1932-1933 років – це наша спільна пам'ять, спільний біль, бо немає в Україні жодної родини, якої б не торкнулася ця трагедія. Мільйони людей – це не просто жертви несправедливості режиму, це винищені носії наших родинних традицій, духовних і моральних законів, традиційних цінностей.
Ці проблеми обговорювали учасники студентської конференції, яка відбулася 26 листопада 2014 року у приміщенні читальної зали бібліотеки.

У конференції взяли участь студенти груп А-194, А- 199, МБГ-137, МО-153, які підготували свої доповіді під керівництвом викладачів кафедри українознавства: ст. викладачів Думанської Л. Б., Старунової А. Л., доцента Соколової Л. С.

Під час конференції студенти доповідали про причини та наслідки голодомору, спогади очевидців цих трагічних подій з Дніпропетровської, Запорізької, Вінницької, Одеської, Кіровоградської та інших областей. Студентка А-199 Козлова К. прочитала власний прозовий твір, присвячений цій трагічній даті. З сумом та болем прозвучали поезії українських поетів у виконанні студенток групи А-194 Прядко Т. та Білецької О.