Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді

Зображення Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді  2015
Шановні колеги!

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді за спеціальністю – Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів серед студентів технічних вищих навчальних закладів
3гідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1506 від 23.12.2014 р. Одеська державна академія будівництва та архітектури (ОДАБА) призначена базовим навчальним закладом для проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 2014/2015 навчального року за спеціальним видом діяльності – Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів серед студентів технічних ВНЗ.

До участі у ІІ етапі Олімпіади допускаються тільки студенти четвертого курсу, які навчаються за напрямом підготовки «Будівництво» освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» та є призерами І етапу Олімпіади у вищому навчальному закладі, де вони навчаються. Конкурс проводиться за особистим заліком.

Кількісний склад (команда) учасників ІІ етапу Олімпіади становить три студента.

Характер та тематика питань, що виносяться на два конкурсні тури змагань учасників Олімпіади, в цілому відповідають структурі, яка була запропонована на попередній Всеукраїнській олімпіаді за спеціальним видом діяльності – Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів. За пропозицією учасників попередньої олімпіади з метою полегшення виконання конкурсної роботи із завдання письмового туру змагань виключене останнє шосте питання, присвячене контролю виробництва, виконання якого зводиться до переписування з нормативних документів відповідних матеріалів і не є творчим.

Методику оцінки відповідей студентів і підведення підсумків конкурсу на ІІ етапі Олімпіади оприлюднено на сайті академії http://www.ogasa.org.ua/, на прикладі одного із завдань.

На письмовий тур змагань виносяться 9 навчальних дисциплін: будівельне матеріалознавство; в’яжучі речовини; заповнювачі для бетонів; бетони і будівельні розчини; теплотехнічне обладнання підприємств будіндустрії; механічне обладнання підприємств будіндустрії; арматура для залізобетонних конструкцій; організація підприємств індустрії будівельних матеріалів; технологія залізобетону (спецкурс).

Якщо відповідні кафедри Вашого вищого навчального закладу бажають взяти участь у формуванні завдань письмових конкурсних турів, необхідно надіслати пропозиції конкурсних завдань до ОДАБА не пізніше 20 квітня 2015 р. з варіантами відповідей та критерієм оцінок (в балах) як кожної відповіді, так і окремих їх розділів. Остаточне рішення щодо включення пропозицій в конкурсні завдання приймає оргкомітет Олімпіади.

Склад журі ІІ етапу Олімпіади буде формуватися з провідних науково-педагогічних співробітників базового вищого навчального закладу (ОДАБА). Також до складу журі будуть включені керівники студентських команд, що беруть участь у ІІ етапі Олімпіади. Для попереднього формування журі просимо проінформувати оргкомітет Олімпіади щодо бажань керівників студентських команд увійти до складу журі (з зазначенням питань завдання, які вони готові перевіряти).

ІІ етап Олімпіади буде проведений у період з 18 по 22 травня 2015 р.

Витрати на відрядження студентів і керівників, які очолюють команди у ІІ етапі Олімпіади, здійснюються ВНЗ, в яких вони навчаються та працюють.

Анкети переможців І етапу Олімпіади за спеціальним видом діяльності – Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів просимо направити не пізніше 15 квітня 2015 р. за адресою: 65029, м. Одеса, вул. Дідріхсона, 4. Оргкомітет олімпіади за спеціальним видом діяльності – Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалівта slanevskiy@matrix.odessa.ua(чи nadyazak@yandex.ru).

Реєстрація учасників ІІ етапу Олімпіади та керівників команд буде відбуватися в холі Будівельно-технологічного інституту (вул. Старопортофранківська, 28) 18 травня 2015 р. з 800 до 1500 год. (або за Вашим повідомленням про час прибуття транспорту).

Кожний студент олімпіади повинен мати при собі паспорт, студентський білет та посвідчення про відрядження. Кожний керівник студентської команди повинен мати при собі паспорт та посвідчення про відрядження.

Для студентів і керівників команд під час проведення Олімпіади в якості помешкання ОДАБА пропонує місця у студентських гуртожитках, у готелі ОДАБА чи у міських готелях відповідно з можливостями та побажаннями учасників.

Придбання білетів на зворотній проїзд членів Вашої команди ОДАБА не забезпечує.

За довідками звертатися за тел.:

(048)729-85-86; 733-37-53 (Штаб Олімпіади – деканат будівельно-технологічного інституту, директор д.т.н., проф. Володимир ГеннадієвичСуханов);

(048)729-86-34 (Штаб Олімпіади – кафедра «Виробництва будівельних виробів і конструкцій», зав. кафедрою д.т.н, проф. Валерій Миколайович Вировой);

(048)723-49-37 (Штаб Олімпіади – проректор з науково-педагогічної роботи д.т.н., проф. Іван Васильович Барабаш).
Проїзд до Будівельно-технологічного інституту ОДАБА в м. Одеса буде організований індивідуальнім автотранспортом за рахунок кафедри ВБК, а в неробочий час – міським громадським транспортом до Старопортофранківської, 28:

– від Залізничного вокзалу «Одеса-Головна» – маршрутними таксі №124 і №127, тролейбусом №1 або трамваєм № 28 до зупинки «пл. Л. Толстого»;
– від Центрального автовокзалу – трамвай №5 до зупинки «вул. Тираспольська» а далі трамваєм №28 одну зупинку до «пл. Л. Толстого»;

– від автовокзалу «Привоз» – трамваєм №28 до зупинки «пл. Л. Толстого».

 

 

З повагою,
Голова оргкомітету Всеукраїнської олімпіади

за спеціальним видом діяльності –  Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів,

в.о. ректора академії, професор А.Ковров