Перемога ОДАБА в Першому студентському клубі пам`яті захисника «Чорноморця» Олексія Попічко

Зображення Перемога ОДАБА в Першому студентському клубі пам`яті захисника «Чорноморця» Олексія Попічко 2018
У суботу на футбольному стадіоні Одеського національного університету імені Мечникова пройшли футбольні матчі Першого студентського кубка пам'яті легендарного захисника «Чорноморця» Олексія Попічко.

Ідея відродження турніру, який вперше відбувся в Одесі майже десять років тому, належить голові міської федерації футболу Ігорю Резнику.

«Слава одеського футболу - заслуга багатьох талановитих футболістів. Серед них одним з найяскравіших був Олексій Попічко, - згадує Ігор Рєзнік. - Коли я ще грав за юнаків, центральний захисник Щегольков перейшов з команди майстрів в київське «Динамо», і на чергову гру запросили 17-річного хлопчака з Пересипу - Олексія. З цієї миті Одеса і «Чорноморець» придбали дуже сильного захисника ».

За словами Рєзніка, найкращий спосіб увічнити пам'ять легендарного спортсмена - це провести чемпіонат його пам'яті.

 


«Це буде швидкісний турнір, - розповів Резник. - Ми плануємо зробити його щорічним з перехідним кубком ».

 


На найстарішому футбольному полі Одеси - жарт сказати, стадіону університету 153 року! - воювали п'ять студентських команд: «Національний університет», «Будівельна академія», «Політех», «Пєдін» і «Вишка».

 


У підсумку у фіналі зустрілися команди ОДАБА і ОНУ. «Будівельники» розгромили опонентів з рахунком 3: 0 і відвезли кубок в свій музей на Дідріхсона.
 

«Сьогодні ми відроджуємо в нашій академії футбол і спортивну базу, - розповів« Думській »ректор ОДАБА Анатолій Ковров. - При академії створюється школа футболу імені Іллі Цимбалар.
 

Найближчим часом ми почнемо відновлення занедбаного стадіону. Уже зроблена документація, і зараз ми домовляємося з підрядниками, щоб зробити студентський стадіон ».

 


Після закінчення чемпіонату учасники змагань передали онукові прославленого одесита, названому на честь діда Олексієм, м'яч зі своїми підписами.

Dumskaya.net