ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція "Будівництво в сейсмічних районах України"

Зображення ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція "Будівництво в сейсмічних районах України" 2018
З 10 по 14 вересня 2018 року за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Академії будівництва України, Конфедерації будівельників України, ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», Одеської державної академії будівництва та архітектури, Академії енергетики України, Інституту геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України, Української Асоціації сейсмостійкого будівництва, Асоціації «Укргідроенерго», ТОВ «ЛІРА-САПР», ТОВ «Стікон" в Одесі відбулась ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція "Будівництво в сейсмічних районах України".
 
В конференції прийняли участь понад 200 фахівців будівельної галузі - вчених, проектувальників, будівельників, серед яких були визначні діячі не лише України, але й Азербайджану, Грузії, Туркменістану, Узбекистану, Росії, Люксембургу.
 
Слід також зазначити, що участь в конференції прийняв також голова Міжнародної федерації конструктивного бетону (fib) Уго Коррес Перреті (Іспанія).


На конференції було обговорено проблеми проектування, будівництва та реконструкції будівель та споруд в сейсмічних районах України та інших країнах СНД на досвіді використання ДБН В.1.1-12:2014 «Будівництво в сейсмічних районах України» та ДСТУ-Н Б EN 1998-1:2010 «ЄВРОКОД 8. Проектування сейсмостійких конструкцій. Частина 1. Загальні правила, сейсмічні дії, правила щодо споруд» (EN 1998-1:2004, IDT). В Програмі Конференції представлено 66 доповідей в напрямку досліджень сейсмічної небезпеки, сейсмічного мікрорайонування, проектування та розрахунків конструкцій сейсмостійких будівель, геотехніки, гідротехнічних споруд, експериментальних методів дослідження сейсмостійкості, сейсмоізоляції та взаємодії основ та фундаментів.
 
Усі доповідачі зазначали, що ефективність рішення задач сейсмостійкого будівництва насамперед пов′язано із безпекою, надійністю, довговічністю споруд. що є пріоритетами будівельної галузі.
 
Конференція дозволила налагодити зв′язок між науковцями та представниками комерційних структур, в тому числі іноземними.

 

Тези доповідей конференції видано окремою Збіркою тезРішення