IV наукова конференція «Геодезія, землеустрій, геоінформатика в Південному регіоні: сучасний стан та перспективи розвитку»

17-19 жовтня 2019 р. в Одеській державній академії будівництва та архітектури відбулась 
запланована IV Всеукраїнська наукова конференція «Геодезія, землеустрій, геоінформатика в Південному регіоні: сучасний стан та перспективи розвитку», для роботи у якій зареєструвалися 120 учасників. 
 
За матеріалами доповідей більш ніж 80 авторів було видано збірник «Матеріали ІV Всеукраїнської наукової конференції «Геодезія, землеустрій, геоінформатика в Південному регіоні: сучасний стан та перспективи розвитку» обсягом 193 стор. (ISBN 978-617-7195-92-3)
 
Відкрив конференцію проректор з науково-педагогічної роботи Одеської державної академії будівництва та архітектури д.т.н., професор Ю.С. Крутій.
 
Із вітальним словом до учасників наукового заходу виступили: 
  • Голова одеського регіонального осередку спілки сертифікованих інженерів-землевпорядників  П. Пастушенко;
  • Перший заступник директора ДП «Одеський інститут землеустрою» Л. Михальчук;
  • Завідувач сектором будівельно-технічних досліджень лабораторії будівельно-технічних досліджень Одеського НДІ судових експертиз Л. Томішинець;
  • Головний геодезист відділення геодезії М.Загребельна "УкрНДІІНТВ" (м. Харків);
  • Член президії Громадської спілки «Українське товариство геодезії і картографії», директор Науково-виробничого підприємства «Високі технології» В. Стадніков.
 
На пленарному засіданні заслухано доповіді науковців: 
  • професора кафедри геодезії та землеустрою Р.Юрковського за темою «Історія кафедри геодезії та землеустрою Одеської державної академії будівництва та архітектури»;
  • професора кафедри геодезії та землеустрою С.Хропота за темою «Функціональна схема комплексної системи моніторингу урбанізованого простору;
  • професора кафедри геодезії та землеустрою Ю.Соколова за темою «Линейная и нелинейная математика в землеустройстве»;
  • доцента кафедри геодезії та землеустрою, директора НВП «Високі технології» В.Стаднікова за темою «Геоінформаційна система для цілей землеустрою нерухомості «ГІС ЗН» ДП «Одеський морський торговельний порт»».  
 
 17-18 жовтня 2019 р.  відбулися засідання трьох секцій конференції, а саме:
 
Секція 1. «Землеустрій та кадастр» (заслухано 6 доповідей). 
Модератори: Пастушенко П.П. - к.е.н., голова одеського регіонального осередку спілки сертифікованих інженерів-землевпорядників. Колосюк А.А. – к.е.н., доцент, завідуючий кафедрою геодезії та землеустрою Одеської державної академії будівництва та архітектури.
 
Секція 2. «Геодезія» (заслухано 6 доповідей).
Модератори: Юрковський Р.Г. – к.т.н., професор кафедри геодезії та землеустрою Одеської державної академії будівництва та архітектури. Захарчук В.В. – ст. викладач кафедри геодезії та землеустрою Одеської державної академії будівництва та архітектури.
 
Секція 3. «Геоінформатика» (заслухано 5 доповідей)
Модератори: Стадніков В.В. – член президії Громадської спілки «Українське товариство геодезії і картографії», директор Науково-виробничого підприємства «Високі технології», к.т.н., доцент, Одеська державна академія будівництва та архітектури. Стаднікова Н.В.– асистент кафедри геодезії та землеустрою Одеської державної академії будівництва та архітектури.
 
Висновки та рекомендації за результатами роботи конференції.
 
1. Головна мета проведення конференції, а саме обмін передовим досвідом і знаннями у сферах геодезії, фотограмметрії, геоінформатики, картографії, землеустрою та кадастру в цілому досягнута.  
2. Учасники конференції дійшли згоди про доцільність:
- розширення кола учасників, шляхом  оручення закордонних та національних асоціацій, громадських організацій, товариств, спілок, редакційних колегій фахових журналів, 
із навчальними, науковими та виробничими закладами (підприємствами, організаціями та установами);
- залучення спонсорів та громадських організації до проведення наступної конференції.   
3. Рекомендувати оргкомітету конференції провести наступну наукову конференцію у форматі міжнародної у жовтні-листопаді 2020 р.