Театральний жовтень

Театр – це найкращий спосіб прилучення до прекрасного, одна з ефективних форм естетичного виховання й формування всебічно й гармонійно розвиненої особистості. Ближче познайомити студентів з прекрасним вирішила к. і. н., доц., доцент кафедри українознавства Соколова Любов Степанівна. Студенти Навчально-наукового інституту бізнесу та інформаційних технологій (групи: МО-158, Мк-157 і ЕП-164) протягом жовтня 2019 р. відвідали одеські театри. Ця подія стала культурним фестивалем жовтня:

  1. «Труффальдіно або слуга двох панів» – музична комедія на 2 дії, автором якої є Карло Гольдіні. Постанова відбулася в Російському драматичному театрі. У студентів цей спектакль викликав шквал позитивних емоцій. Ця комедія «швидка і напориста». І справді, дія розгортається так стрімко, що глядач ледве встигає стежити за плутаним сюжетом. Найбільше студентам сподобались дивовижні мелодії, запальні танці, іскрометний гумор, несподівані жарти і кумедні ситуації, в які потрапляють персонажі.
  2. «Червоне і чорне» – хроніка ХІХ століття в 2-х діях – ця історія про справжню пристрасть, кохання, життя і смерть, злочин і покарання. Сюжет психологічно складний і розкриває деякі грані людського буття. Студенти спостерігали за грою акторів затамувавши подих.
  3. «Кайдаші» – сімейна хроніка на 2 частини за мотивами повісті «Кайдашева сім'я» Івана Нечуя-Левицького. Спектакль відбувся в українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька. Гра акторів була дуже жива і природна, занурила у життя дореволюційного українського села. Сюжет вистави про взаємини в одній родині між батьками і дорослими дітьми. Також, було багато гумористичних моментів, що викликали щирий сміх. Вистава відображає національну колоритність життя українців того часу.

Всі вистави були по-своєму цікаві. Режисура, гра акторів і загалом атмосфера залишили приємні враження. Щиро радимо усім у вільний час відвідувати подібні заходи і культурно збагачуватися.