Платформи, для організації онлайн курсів дисциплін

На виконання наказу МОН №406 від 16.03.2020 (а також Наказів по академії 52/од від 12.03.2020 р. , 79/од від 18.03.2020 р.) та за для оперативного впровадження дистанційної форми реалізації освітніх програм, спираючись на досвід вітчизняних та зарубіжних ЗВО центр організації освітнього процесу академії рекомендує наступні платформи для організації  он-лайн курсів дисциплін.

 

Moodle – безкоштовна і відкрита система управління навчанням, яка може поєднувати у собі комунікацію між викладачами та студентами. Надає безліч можливостей, серед яких: виконання завдань, завантаження файлів, обмін повідомленнями, оцінювання та календар подій. Також, у Moodle інтегровані сучасні технології для перевірки робіт на плагіат плагіатчекером Unicheck.
Google Classroom — безкоштовний веб-сервіс для обміну файлами. У сервісі можна завантажувати роботи, редагувати їх, оцінювати тестові або контрольні роботи. Для початку роботи сервісу достатньо мати лише пошту Google (Gmail). Сервіс може допомогти не випасти з процесу навчання як маленьким школам, так і великим закладам освіти.
«Microsoft Teams» — центр для командної роботи в Office 365. Це більш спрощений варіант систем управління навчанням, проте він дозволяє класу чи навчальній групі комунікувати та обмінюватися файлами. Програма об'єднує все в спільному робочому середовищі, яке містить чат для обговорень, файлообмінник та корпоративні програми