17-18 вересня 2020 р. в ОДАБА відбулася онлайн V Міжнародна науково-практична конференція

17–18 вересня 2020 р.

v Міжнародна науково-практична конференція «Південь України у вітчизняній та європейській історії»

до 90-річчя Одеської державної академії будівництва та архітектури

Цубенко Сборник

17-18 вересня 2020 р.  в Одеській державній академії будівництва та архітектури відбулася онлайн V Міжнародна науково-практична конференція «Південь України у вітчизняній та європейській історії».

На адресу Одеської державної академії будівництва та архітектури надійшли листи привітання учасникам і організаторам конференції від Голови Верховної Ради України Д. Разумкова, Т.в.о. міністра освіти і науки України М. Кизими, голови Одеської обласної державної адміністрації М. Куцого. До початку роботи конференції видано збірник наукових праць матеріалів конференції (456 сторінок).

Конференція була організована та проведена кафедрою українознавства навчально-наукового інститут бізнесу та інформаційних технологій Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Співорганізаторами конференції виступили:

  • Одеська міська рада;
  • Національна Академія Наук України;
  • Ягеллонський університет у Кракові.

Конференція проводиться за секціями:

  1. Дискусійні питання соціально-економічної, політичної та військової історії півдня України. 2. Історія розвитку освіти, науки і техніки півдня України в іменах: здобутки та перспективи. 3. Охорона і збереження культурно-історичної спадщини півдня України: внутрішні і зовнішні аспекти. 4. Історіографія, джерелознавство та методологія історико-краєзнавчих досліджень. 5. Проблеми мовознавства: історія та сучасність. 6. Україна – Польща: історичні паралелі. 7. Православ’я в Україні та за кордоном: історія, проблеми.

У роботі конференції взяли участь відомі зарубіжні вчені, всього понад 100 учасників.

Дана конференція є історичною, проте в ній взяли участь архітектори, будівельники, інженери, археологи, філологи, економісти, мистецтвознавці, краєзнавці. Кількість учасників засвідчує вдалість вибору теми конференції, її актуальність, історичне значення. Конференція має широкий науковий резонанс. Саме міждисциплінарність є однією з яскраво виражених прикмет сьогодення, за якою майбутнє наукових досліджень і розвитку вищої освіти.

Всі учасники конференції отримали сертифікати учасника конференції.

Підсумки конференції були підведені 18 вересня, прийнято резолюцію.

 

Привітання Куций 

Привітання МОН

Привітання Разумков