Держпродспоживслужба та ОДАБА обговорили основні напрями співпраці

Держпродспоживслужба та Одеська державна академія будівництва та архітектури обговорили основні напрями співпраці щодо практичної підготовки фахівців, обміну досвідом впровадження інформаіцно-комунікаційних технологій в сферу освіти

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін 23.02.2024 року відвідав Одеську державну академію будівництва та архітектури і зустрівся з представниками ректорату та провідними викладачами Навчально-наукового інституту бізнесу та інформаційних технологій.

 

Сергій Захарін розповів про основні напрями роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та звернув увагу на питання співпраці щодо практичної підготовки здобувачів освіти, проведення наукових досліджень, впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітню діяльність академії.

Під час зустрічі була зосереджена увага на можливостях освітнього співробітництва, зокрема через організацію проходження практики здобувачами освіти спеціальностей 075 Маркетинг та 076 Менеджмент на підвідомчих підприємствах Держпродспоживслужби в напрямах організації ефективного захисту прав споживачів.

 

Ректор академік Академії будівництва України, голова Одеського відділення Академії будівництва України, віце-президентом Академії енергетики України професор Анатолій Ковров розповів про ключові наукові здобутки науково-педагогічних працівників Академії. Сергій Захарін відвідав лабораторії і кафедри структурних підрозділів академії - Архітектурно-художнього інституту, Інженерно-будівельного інституту, Інституту гідротехнічного будівництва та цивільної інженерії, Будівельно-технологічного інституту та ознайомився особливостями підготовки здобувачів освіти будівельної галузі.

 

Директор Навчально-наукового інституту Бізнесу та інформаційних технологій доцент Петрищенко Н.А. розповіла про інститут, спеціальності та освітні програми, за якими ведеться підготовка здобувачів освіти. Зауважила на вагомість розвитку спеціальностей в контексті відбудови країни після ворожої агресії рф.

Зустріч стала перши кроком щодо організації плідної співпраці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та Одеської державної академії будівництва та архітектури в контексті підготовки сучасних фахівців, здатних вирішувати практичні завдання відбудови, відновлення та розвитку країни в умовах поствоєнного періоду.

«Наслідки воєнної агресії рф визначають підвищену потребу у фахівцях, здатних запропонувати актуальні високотехнологічні рішення щодо відбудови країни на засадах збереження її культурних традицій, унікальності, автентичності, створення соціально-інфраструктурного середовища для розвитку промисловості, туризму і інших сфер бізнесу, а також відповідних умов життя та побуту для кожного громадянина країни. Питання відбудови особливо актуальними є для Півдня, який значно постраждав від агресії. Одеська державна академія будівництва та архітектури націлена на підготовку фахівців здатних проводити дослідження та роботи не тільки щодо зведення нових об’єктів будівництва, а й реставрації архітектурних об’єктів, зокрема культурної спадщини, що є актуальним в умовах сьогодення. Розвиток Академії, збереження її кадрового потенціалу є одним з дієвих інструментів відбудови Півдня країни, збереження та посилення потенціалу Одеської області. Одночасно співпраця з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації сприятиме покращенню практичної підготовки фахівців та впровадженню електронних ресурсів в управління освітньою діяльністю Академії», – зазначив Сергій Захарін.