17 квітня відбувся навчально-практичний семінар

17 квітня 2024 р. для студентів галузі знань 19 Архітектура та будівництво відбувся навчально- практичний семінар за тематикою «Документування культурної спадщини методом лазерного сканування».

 

В семінарі, організаованому кафедрою Геодезії та землеустрою, прийняли участь гості академії – стейколдери: екперт з лазерного сканування при ЮНЕСКО, інженер Еммануель Дюранд (Франція) та екперт з лазерного сканування при ЮНЕСКО, архітектор Сергій Ревенко (Україна).

Цільову аудиторію ознайомлено із чисельними фаховими результатами креативного застосування лазерного 3D сканеру Zoller + Fröhlich IMAGER 5010 т для відсканованих об’єктів культурної спадщини та опрацьованих за допомогою програмного забезпечення CloudCompare хмар точок знімання. Ці результати використовуються для вирішення різноманітних завдань у галузі будівництва та архітектури.

Слухачі отримали у т.ч. слушну нагоду практичного ознайомлення із наземним використанням 3D лазерного сканеру. Zoller + Fröhlich IMAGER® 5010C є одним із найнадійніших і стабільніших 3D лазерних
сканерів на відчізняному ринку. На додаток до високої точності геодезична система характеризується камерою HDR, яка фіксує кольорові дані з високою роздільною здатністю та без паралаксів.

Завдяки довжині хвилі пристрій має номінальний радіус дії 187 м. Цей діапазон дозволяє ефективно використовувати сканер практично у всіх наземних програмах.

 

За результатами семінару, у т.ч. досягнуто домовленість про розвиток подальшої співраці у освітній діяльності, а саме про подальше ознайомлення із методами та інноваційною технологією 3D лазерного сканування об’єктів будівництва та архітектури не тільки здобувачів академії, а також вітчизняних фахівців. Співпрацю заплановано до продовженя у форматі семінарів, круглих столів, конференцій тощо.