В Одеській будівельній академії студенти зі всієї України змагаються в умінні управляти багатомільйонними інвестиціями

В Одеській державній академії будівництва та архітектури стартував другий етап всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Інвестування». У змаганні беруть участь 140 студентів з 33-х провідних українських вузів.

Протягом двох днів майбутні банкіри, фінансисти та інвестори змагатимуться у вмінні вигідно вкласти кошти у великі будівельні проекти, закупівлю обладнання або інвестування в банківську справу.

Як розповів «Думській» ректор ОДАБА Анатолій Ковров, академія приймає всеукраїнську олімпіаду вже в третій раз, а її студенти стабільно займають призові місця.

«Коли перший раз було прийнято рішення про проведення олімпіади в нашій академії, було велике здивування, тому що такі змагання проводять в економічних вузах і, найчастіше, в столиці, - розповів Анатолій Ковров. - Вибір зупинили на нас, тому що цей напрям дуже добре розвинений з наукової та викладацької точок зору ».

За словами ректора, інвестування - один з найважливіших напрямків розвитку економіки країни і міста.

«У реальному житті від стану інвестування залежать практично всі галузі економіки, - упевнений Ковров. - І студенти, які сьогодні беруть участь в олімпіаді - це справжня еліта, кращі економісти країни, які, закінчивши ВНЗ, стануть топ-менеджерами провідних фінансових компаній України і зарубіжжя ».