Масова зарядка, яблучні шашки і мобільна амбулаторія: в будівельній академії відзначили День здоров"я

Зображення Масова зарядка, яблучні шашки і мобільна амбулаторія: в будівельній академії відзначили День здоров"я 2019

Ось уже півтора десятиліття на початку квітня Одеська державна академія будівництва та архітектури відзначає День здоров'я. «Думська» побувала на незвичайному святі.

Рано-вранці. Студенти вистрибують з переповнених маршруток і поспішають в сторону вузу - треба ж встигнути ще випити кави. Однак сьогодні в звичайне розклад внесені істотні корективи. Перед тим, як сісти за парту, майбутнім зодчим доведеться гарненько розім'ятися, взяти участь в безлічі цікавих і корисних конкурсів, ще й отримати за це призи.

Святкування Дня здоров'я починається з масовою зарядки. Студенти розігрівають м'язи, що затекли від довгого стояння в маршрутках по шляху на навчання. Ендорфіни розфарбовують щоки рум'янцем і розтягують губи в посмішку - у студентів помітно поліпшується настрій.

Після зарядки - по кабінетах. Хто на пари, а хто і на наукову конференцію з фізики, що проходила в той день в вузі. Через півтори години студенти знову висипають в сквер академії. Тут їх вже чекають цікаві конкурси та різні активності. Можна пограти в боулінг з зав'язаними очима, пострибати в класики, залишати дротики і навіть зіграти партію в шашки, де замість фігур - яблука. При цьому по скверу ходять дівчата, які пропонують поміняти сигарети на смачні цукерки. Також працює мобільна амбулаторія, де можна безкоштовно проконсультуватися з лікарем, перевірити артеріальний тиск, зріст і вагу.

Навколо фонтану розбитий ярмарок - з домашньою випічкою і хенд-мейдом. Як розповіла голова студентського профкому Єлизавета Гайошко, в цьому році День здоров'я об'єднали з благодійною акцією.

«На ярмарку студенти можуть показати одногрупникам плоди своєї праці, свого хобі, - розповіла Єлизавета. - Це хенд-мейд або спечені своїми руками мафіни. Всі зібрані гроші підуть на благодійність ».

На думку ректора ОДАБА Анатолія Коврова, подібні заходи необхідні студентам не менше, ніж заняття.

«Це дуже корисний захід, і сам факт того, що студенти виявляють таку ініціативу - це здорово, - вважає Анатолій Ковров. - Чим більше свят для студента, тим краще. Ми самі були студентами і прекрасно розуміємо, що молодь живе не тільки наукою ».

За матеріалами https://dumskaya.net/news/den-zdorovya-v-stroitelnoy-akademii-massovaya-za-097643/