Реалізація проекту ERASMUS+ KA1 з Університетом Північ

Завдяки тому, що Європейський союз (ЄС) надає можливість співробітникам закладів вищої освіти України брати участь у програмі Erasmus+, яка підтримує заходи і мобільність в галузі освіти і професійного навчання. Ректор академії, проф. Ковров А.В. та проректор к.т.н, доцент Попов О.О. відвідали Університет Північ (м. Вараждін, Хорватія), де відбулась зустріч з ректором Маріном Мілковичем, проректором Горан Козіной, деканом факультету будівництва Божо Солдо, головою відділу міжнародних зв’язків, на якій були обговоренні питання спільних проектів та перспективи співробітництва не лише за освітніми програмами рівня «Бакалавр», але і за програмами рівня «Магістр».

В рамках проекту ERASMUS+ KA1 була здійснена академічна мобільність ректора, проф. Коврову А.В. та проректору к.т.н., доценту Попову О.О. під час якої були прочитано ряд цікавих лекції для стдентів Університету Північ, не тільки за будівельною тематикою, але й про академію та особливості навчального процесу в Україні.

Під час перебування в Хорватії ректор, проф. Ковров А.В. та проректор к.т.н., доцент Попов О.О. взяли участь у 20-й Міжнародній конференції «MATRIB (Матеріали, Споживання, Переробка)», яка проходила в місті Вела Лука, на острові Корчуле. Конференція була організована Університетом Північ спільно з Дублінським технологічним інститутом (Ірландія), Словацьким інститутом матеріалів та машинобудування академії наук (Словаччина), Інститутом вищих досліджень Істрії (Хорватія), Університетом Рієка (Хорватія) та Загребським університет (Хорватія). Були розглянуті такі важливі теми як: характеристики та тестування матеріалів; матеріали в цивільному будівництві, гірничій справі, морському будівництві та інших сферах; наноматеріали та нанотехнології, найважливіші доклади були на теми: екології, споживання та вторинної переробки матеріалів. На цій конференції було присутні більш ніж 30 учасників з таких країн як: Хорватія, Україна, Словенія, Словакія, Мальта, Бельгія, Ірландія. У вільний час від конференції буди обговоренні питання подальшого співробітництва між учасниками.