З 22 листопада ректор академії  приймає участь у Міжнародному тижні інноваційних ідей «InnoWeek.Uz-2021».

    З 22 листопада 2021 року ректор академії проф. Анатолій Володимирович Ковров приймає участь у Міжнародному тижні інноваційних ідей «InnoWeek.Uz-2021».

 

«InnoWeek.Uz-2021» - це щорічна виставка, яку організовує Міністерство інноваційного розвитку Республіки Узбекистан для представлення потенціалу та результатів діяльності у сфері науки, високих технологій, інновацій та інвестиційних проєктів.

 

    Метою робочої поїздки є розвиток українсько-узбекистанського освітнього, науково-технічного та інноваційного співробітництва. А також, визначення подальших заходів, спрямованих на розвиток та підвищення ефективності двосторонньої співпраці.

    22 листопада українська делегація зустрілася з Міністром вищої та середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан паном Тошкуловим Абдукодиром Хамідовичем, а також заступником Прем'єр-міністра Республіки Узбекистан – Міністром туризму та спорту, ректором Міжнародного університету туризму «Шовковий шлях», паном Абдухакімовим Азізом Абдукахаровичем.

 

    Також учасники мали змогу відвідати технопарк «INNO» у м. Ташкент. Це сучасний інноваційний центр, який облаштований передовими технологіями в галузі робототехніки, енергетики, електротехніки та біотехнологій. Під час перебування у Технопарку, українська делегація ознайомилася із лабораторіями зварювання, електроерозійної обробки, обробки дерева та пластмаси, приміщенням для стартапів. Парк також має навчальні класи та коворкінг-простір, кабінети робототехніки, стандартизації, спортивні зали, адміністрацію, бібліотеку, офіси.

    Завершальною частина першого дня Міжнародного тижня була присвячена Форуму ректорів українських та узбецьких університетів на базі Ташкентського державного транспортного університету.
    23 листопада ректор Ковров А.В. взяв участь у відкритті «InnoWeek.Uz-2021».