Міністерська конференція ЄПВО-2020

Конференція міністрів ЄПВО-2020 в Римі в віртуальному форматі, в якому можуть брати участь всі завдяки стрімінга.

Міністерська конференція ЄПВО-2020 в Римі вперше пройде в віртуальному форматі і буде доступна для перегляду всім бажаючим завдяки прямій трансляції заходу, яка розпочнеться о 9:00 (середньоєвропейський час) 19 листопада.
 
Конференція міністрів ЄПВО-2020 на рівні міністрів в Римі надасть можливість зміцнити співпрацю між країнами в інтересах кращого майбутнього в галузі вищої освіти, збільшити число країн, що беруть участь в ЄПВО з приєднанням Сан-Марино до цього процесу, а також поміркувати про перспективи ЄПВО в наступному десятилітті .
 
Роботу конференції відкриє міністр у справах університетів і наукових досліджень, професор Гаетано Манфреді і європейський комісар з питань інновацій, наукових досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель, після чого в ній візьмуть участь всі міністри ЄПВО і консультанти, які беруть участь в цьому процесі.

В ході Конференції міністри ЄПВО візьмуть Римське комюніке міністрів - основоположний документ, який буде містити прогармму на наступні десять років роботи всього Європейського простору вищої освіти, і який покликаний підкреслити необхідність поліпшення реалізації фундаментальних цінностей, особливо демократії, оскільки принципи, що лежать в основі вищої освіти, транслюють поняття миру і свободи!

Європейський простір вищої освіти (ЄПВО) є унікальним прикладом міжнародного співробітництва в галузі вищої освіти і результатом політичної волі 48 країн з різними політичними, культурними та академічними традиціями, які крок за кроком протягом останніх двадцяти років побудували цей простір, що реалізує загальний набір зобов'язань: структурні реформи і загальні інструменти.

Ці 48 країн згодні з реформами в галузі вищої освіти і приймають їх на основі загальних ключових цінностей, таких як свобода вираження думок, автономія установ, незалежні студентські союзи, академічна свобода, вільне пересування студентів і персоналу.

В рамках цього процесу країни, установи та зацікавлені сторони європейського регіону постійно адаптують свої системи вищої освіти, роблячи їх більш сумісними і зміцнюючи свої механізми забезпечення якості. Для всіх цих країн головною метою є підвищення мобільності персоналу та студентів, а також сприяння працевлаштуванню.

 

https://ehea2020rome.it/pages/ehea2020