З метою участі в академічній мобільності, у рамках міжнародного проєкту Erasmus+ було відряджено к.т.н., доцента кафедри Опору м

Зображення З метою участі в академічній мобільності, у рамках міжнародного проєкту Erasmus+ було відряджено к.т.н., доцента кафедри Опору м 2023
З  11.05.2023 р. по 21.05.2023 р., з метою участі в академічній мобільності, у рамках міжнародного проєкту Erasmus+ до Університету Рієки, Факультету Цивільної інженерії (м. Рієка, Хорватія) було відряджено к.т.н., доцента кафедри Опору матеріалів Петраш Світлану Вікторівну.

Академічна мобільність включала в себе обмін досвідом як у рамках наукових питань, так і стосовно проведення освітньої діяльності.

 

Під час зустрічі з заступницею декана з наукової роботи та міжнародного співробітництва izv. prof. dr. sc. Sanja Dugonjić Jovančević було обговорено питання організації навчального та виховного процесів та перспективи та питання організації подальшої співпраці між нашими навчальними закладами в рамках програми проекту Erasmus+ та за її межами. Аналогічна зустріч відбулась з колективом кафедри технічної механіки (завідувачка кафедрою doc. dr. sc. Edita Papa Dukić).

 

Згідно з укладеною угодою було заплановано та проведено 4 лекції для студентів будівельної спеціальності 2го та 4го семестрів навчання. Також увагу було надано знайомству з викладанням інженерних спеціальностей, порівнянню навчальних планів для спеціальностей Будівництво та цивільна інженерія. Була присутня на лабораторному занятті, присвяченому розгляду роботи рамної конструкції на динамічне навантаження (викладач - doc. dr. sc. Nina Čeh).
Відвідування лабораторій конструкцій із співробітником лабораторії Dominik Štrok дозволило ознайомитись із обладнанням лабораторій, можливостю виконання наукових досліджень студентами, магістрами та докторантами.

В результаті мобільності був закладений фундамент подальшого розвитку освітнього, науково-технічного та інноваційного співробітництва між ОДАБА та Університетом Рієки; заплановані подальші заходи, спрямовані на розвиток та підвищення ефективності двосторонньої співпраці.
Співпраця Одеської державної академії будівництва та архітектури та Університету Рієки триває з 2018 року. За цей період реалізовувався проєкт академічної мобільності Erasmus+, було здійснено 3 викладацькі мобільності. В 2022 році було підписано Угоду про співпрацю між Факультетом Цивільної інженерії Університету Рієки та Інженерно-будівельним інститутом ОДАБА. В межах співпраці також проводиться спільна Міжнародна науково-технічна конференція «Сучасні будівельні конструкції з металу та деревини».