Співпраця ОДАБА та Університету Пітешті (UPIT), м. Пітешті, Румунія.

Починаючи з 2018 року триває плідна співпраця Одеської державної академії будівництва та архітектури та Університету Пітешті (UPIT), м. Пітешті, Румунія. У жовтні 2018 року було підписано Міжінституційну угоду 2017 – 2021 рр. Erasmus+ KA1, а також у 2022 році ‒ Рамкову угоду між установами. За період співробітництва було реалізовано чотири викладацькі мобільності в UPIT.
 
У межах співпраці ведеться системна наукова робота, організовано спільні конференції:

 

 

  • Міжнародна конференція ETAEc (Університет Пітешті) з 2018 по 2022 роки;
  • Міжнародна науково-методична конференція «Управління якістю підготовки фахівців» (ОДАБА) з 2019 по 2022 роки;
  • Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні тенденції економічного розвитку регіонів: теоретичні та прикладні аспекти» (ОДАБА) з 2021 по 2022 роки.
 
Новим кроком співпраці є академічна мобільність студентів ОДАБА в UPIT за проєктом Erasmus+ KA1. Здобувачі Інституту бізнесу та інформаційних технологій, 4 курсу (освітнього ступеня "бакалавр") та 1 курсу (освітнього ступеня "магістр") освітньої програми: «Економіка будівельного підприємства» приступили до навчання на Факультеті економіки та закону Університету Пітешті. В конкурсному періоді 2023 року програми Erasmus+ був поданий спільний проект щодо академічної мобільності студентів та викладачів, підписана Міжінституційна угода 2021 – 2027 рр.
 
З 06.03.2023 по 10.03.2023 року пройшов візит к.е.н., доцента кафедри економіки та підприємництва, керівника відділу міжнародних зв’язків Пандас Анастасії Валеріївни до Університету Пітешті, а також робочі зустрічі з проректором з міжнародних зв'язків Corina Amelia Georgescu, менеджером проектів, Erasmus+ координатор Carmen-Andreea Burcea, Erasmus+ координатор від Факультеті економіки та закону Alina Hagiu були обговорені перспективи майбутньої співпраці та спільних проектів, питання підготовки відповідних документів, щодо студентської мобільності, вирішення організаційних питань.