Лист МОНУ Про онлайн-навчання для педагогічних працівників закладів освіти

Лист МОНУ Про онлайн-навчання для педагогічних працівників закладів освіти
Шановні колеги!

Повідомляємо, що в рамках домовленостей із Міністерством освіти і науки України щодо розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації освітнього процесу в закладах освіти, компанія Google Україна проводитиме серію онлайн-навчань для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів освіти всіх рівнів у рамках програми «Цифрові інструменти Google для освіти», які проводитимуться протягом 2022/2023 навчального року.

 


Для забезпечення участі максимальної кількості бажаючих освітян, передбачено 12 навчальних сесій, кожна з яких розпочинатиме роботу з наступного місяця. Тривалість однієї серії тренінгів становитиме 4 тижні – 30 годин (1 кредит ECTS). За підсумками навчання передбачений сертифікат підвищення кваліфікації відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800.
 

Викладання буде здійснюватися послідовно, починаючи з обов’язкового базового рівня й далі залежно від успішно складених проміжних тестів і від готовності учасників продовжити навчання:
Базовий рівень: для учасників, які прагнуть набути навичок роботи з мобільними пристроями;

Середній рівень: для учасників, які прагнуть набути навичок роботи з установленим вебпереглядачем Google Chrome для будь-якої операційної системи персонального комп’ютера;
Поглиблений рівень: для учасників, які прагнуть набути навичок роботи з ноутбуками Chromebook.

Протягом року заклади освіти, педагогічні колективи яких успішно завершать навчання за програмою з показником вище 50% від загальної кількості педагогічних, науково-педагогічних працівників, отримають спеціальний статус
«Заклад освіти – учасник програми Google for Education» / Google for Education Participating School.
За підсумками програми Міністерство освіти і науки України та компанія
Google Україна планують відзначити найактивніші заклади.
Форма реєстрації: bit.ly/gwua2223r.

Із організаційними питаннями, детальною програмою та розкладом навчальних сесій курсу можна ознайомитися на спеціально створеному сайті за посиланням: bit.ly/2223gwua.

Із метою інформування педагогічних працівників про ініціативу, просимо довести до відома та сприяти залученню колективів закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти до програми «Цифрові інструменти Google для освіти» у 2022/2023 навчальному році.

З повагою, Заступник Міністра Олександр КОСТЮЧЕНКО

Якщо є питання, звертайтесь за адресою mop@ogasa.org.ua керівник цооп Ширяєва Наталія Юріївна  

 

Скачати лист МОН