Викладачі та студенти АХІ прийняли участь у 10-ти денному воркшопі (Грузія)

Викладачі та студенти Архітектурно-художнього інституту прийняли участь у 10-ти денному воркшопі у Державному університеті Іллі (Грузія) за темою: “Майбутнє модернмодерністського житла у районі Важа-Пшавела м. Тбілісі”.

Студенти з Одеси, Карлсрує та Тбілісі працювали разом над новим баченням та реновацією району з панельною житловою забудовою 1960-1970-х років. Воркшоп складався з декількох частин - виїзду на ділянку проєктування, аналізу, формування концепції та фінальної презентації.
В перший день викладачі Державного університету Іллі провели екскурсію історичним містом та розповіли, як протягом 1600 років формувалась забудова Тбілісі.

У другий день були сформовані міжнародні команди для роботи над проєктом, а також відбувся перший виїзд на ділянку проєктування та дослідження території.

Далі декілька днів студенти під керівництвом викладачів з трьох університетів працювали над аналізом ділянки, перспективами розвитку та новими концепціями для житлового району Важа-Пшавела.

Кожний день починався з лекцій відомих грузинських урбаністів про особливості міського розвитку Тбілісі та плани на майбутнє.

В останній день вокршопу студентами були проведені фінальні презентації та отриманий фідбек не тільки від викладачів, але й від архітекторів та активних містян Тбілісі.

 

Після завершення воркшопу студенти та викладачі академії були запрошені у провідні грузинські архітектурні студії для обміну досвідом з локальними експертами - архітектором та урбаністами.

 

Результатом роботи воркшопу стали концепції, які далі будуть використані як основа для майбутніх детальних містобудівних проєктів студентів, а також стануть частиною Living lab в Тбілісі.

Воркшоп було організовано та проведено за підтримкою Volkswagen Stiftung.