Завершився другий етап програми "Reconstruction Modules Ukraine"

Завершився другий етап програми "Reconstruction Modules Ukraine" при підтримці DAAD program "Ukraine Digital", в який Одеська державна академія будівництва та архітектури приймає активну участь з 2022 року. Проєкт здійснюється cпільно Університетом Кайзерслаутерна, Бранденбурзьким технологічним університетом, Технічним університетом прикладних наук Любека [Німеччина].

В новому періоді програми [з вересня по грудень 2023 р.] прийняли участь 5 студентів Архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури.

В цьому році програма проєкту була присвячена модулям реконструкції, сталому розвитку міст та житлових масивів 1980х років. Студенти досліджували мікрорайон "Вузівський" в Одесі та також їздили в місто Дрогобич на польові дослідження, де основною метою проєкту було - створення плану інтегрованого розвитку міста. Разом зі студентами інших ЗВО здійснили натурні дослідження та провели інтерв’ю з місцевими активістами, митцями, представниками муніципалітету і містянами, задля глибшого занурення в його контекст і вивчення міського середовища.