Традиційна ОЛІМПІАДА  З НАРИСНОЇ ГЕОМЕТРІЇ в ОДАБА

Зображення Традиційна ОЛІМПІАДА  З НАРИСНОЇ ГЕОМЕТРІЇ в ОДАБА 2023
Традиційна ОЛІМПІАДА  З НАРИСНОЇ ГЕОМЕТРІЇ в ОДАБА

(Одеська державна академія будівництва та архітектури, м. Одеса, Україна)
 

Miські олімпіади з нарисної геометрії  в Одесі мають давню традицію, в цьому  році 26.10.2023 році в ОДАБА проводилась ХХХVI олімпіада присвячена пам’яті Заслуженого архітектора України, засновника Архітектурно-художнього інституту в Одеській державній академії будівництва та архітектури професора Валерія Павловича Уреньова. Традиційно в олімпіаді беруть участь не лише студенти ОДАБА, але й студенти інших міст навчальних закладів Одеси. Умови сьогодення дозволили провести олімпіаду серед студентів ОДАБА. Кількість учасників досить значна – 84, що  дозволило проводити змагання на високому рівні, а головне, допомогти з’єднати молодь, захоплену  вивченням міжнародної мови, якою є мова графіки. Одеська державна академія будівництва та архітектури веде свій відлік з 1930, а у 1991 Академія стала членом європейської асоціації університетів, у 1994 році Академія була ліцензована за вищим ІV рівнем акредитації. Дякувати цьому, міські олімпіади з нарисної геометрії традиційно  проходять саме в  ОДАБА.
Традиційно у проведені олімпіади приймає участь ректор Академії,  професор Ковров Анатолій Володимирович,  а також проректора: професор Кровяков С. О.  і  професор Ажаман І.А.  Таке відношення до олімпіади з нарисної геометрії  з боку керівництва академії склалось не сьогодні i воно не випадкове, бо є глибоке розуміння, що креслення зараз Ахіллесова п'ята школярів.
 
У вступному слові Анатолія Володимировича до учасників олімпіади прозвучали теплі слова побажання успіхів, значимості самого факту участі в олімпіаді з нарисної геометрії для кожного учасника та безсумнівний вплив цього факту на подальшу долю. Дуже тепло і зворушливо прозвучали спогади Анатолія Володимировича про те, як в студентські роки він сам був учасником олімпіади з нарисної геометрії і підкреслив, яке значення це мало для нього.

Важливо, те що до  олімпіади з нарисної геометрії в цьому році активно готувались студенти всіх інститутів ОДАБА (учорашні школярі), причому на всіх етапах підготовки i проведення цього заходу. Як показала багаторічна практика проведення олімпіад з інженерної графіки вона проходить на мажорному емоційному фоні. Досвід роботи студента в олімпіаді залишається з ними на довгі роки i буде корисним в подальшій роботі не кажучи про те, що їх знання з нарисної геометрії обов'язково покращяться.

Переможці олімпіади:
Студенти, які посіли І місце:

Терпак Микита (БЦІ -101),
Хатулевська Дар’я (ОМ-118),
Чистоєва Єлизавета (А -171),
Крючкова Олександра (БЦІ-103 англ),
Мамедова Тетяна (ОМ-118),
Петиш Єлизавета (ОМ-118)

Студенти, які посіли ІІ місце:

Ткач Єлизавета (БЦІ-102),
Лизько Марія (А -172),
Загарій Кіра (А -170),
Навроцький Нікіта (БЦІ-105),
Живолуп Катерина (БЦІ-103 англ)

Студенти, які посіли ІІІ місце:

Зеленська Вероніка (А -172),
Пяленко Віктор (БЦІ-105),
Петренко Надія (БЦІ-103 англ),
Сорочан Олексій (БЦІ-101т).

Колектив кафедри Нарисної геометрії та інженерної графіки