ІV міжнародний студентський конкурс зі шрифту і каліграфії "Pangram-2019"

В Одеській державній академії будівництва та архітектури в період з 04.11.19 по 23.12.19 проходив І тур ІV міжнародного студентського конкурсу зі шрифту і каліграфії "Pangram-2019", який має велике значення для розвитку шрифтової культури України в цілому та присвячений популяризації культурних традицій народів різних країн, просуванню сучасної каліграфії й шрифтового дизайну серед молоді, дає можливість фахового росту студентів, розкриттю їх творчих здібностей. Тема конкурсу “Історія розвитку писемності” – візуальна інтерпретація значимості певних подій та вплив особистостей на розвиток систем письма народів світу та становлення шрифтового дизайну в цілому.
Конкурс проводився за номінаціями: Каліграфія; Летеринг; Декоративний алфавіт та Шрифтовий плакат. Кожен учасник мав право подати до 3-х робіт у кожну номінацію. Загальні критерії відбору робіт – це оригінальність задуму, ідейна складова, композиційна виразність, відповідність положенням конкурсу, естетична привабливість, технічність виконання.
У конкурсі прийняли участь студенти І курсу Архітектурно-  художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури. Було подано 119 робіт, з  яких журі  було відібрано 10 робіт, автори яких відзначені грамотами.
Відібрані роботи студентів направлятимуться до фінального етапу ІІ туру ІV міжнародного студентського конкурсу зі шрифту і каліграфії "Pangram" конкурсу, який буде проводитися у квітні 2020 року у Харківській державній академії дизайну і мистецтв:

 

1. Номінація Каліграфія:
- Саморига  Олена Олександрівна (А-134)
- Савчук Орина Валентинівна  (А-136)
- Ісаєва Марія Дмитрівна (А-132)
 
2. Номінація Летеринг:
- Росса  Катерина Олексіївна (А-130)
- Єрьоменкова Анна Олександрівна (А-130)
- Чуйко Ксенія Ігорівна  (А-136)

 

3. Номінація Декоративний алфавіт:
- Романова Мілана Ігорівна  (А-136)
- Вержбицька Поліна Вячеславівна  (А-136)
- Чистенко Анна Андріївна  (А-132)
- Кравченко Іванна Юріївна (А-136)