III міжнародна науково-практична конференція «Експлуатація та реконструкція будівель і споруд»

26-27 вересня 2019 року в нашій академії проходила III міжнародна науково-практична конференція «Експлуатація та реконструкція будівель і споруд».

Основними організаторами конференції були Одеська державна академія будівництва та архітектури і Одеська міська рада. Співорганізаторами виступили Державне підприємство «Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» (м. Київ), Академія будівництва України і Університет North (Хорватія).

Пленарне засідання проходило 26 вересня в центрі адміністративних послуг Одеської міської ради. Секційні засідання проводилися 27 вересня в Одеській державній академії будівництва та архітектури.

На конференції обговорювалися проблеми експлуатації будівель і споруд, оцінки їх ресурсу, методів проведення ремонту і реконструкції. Значна увага приділялася питанням сейсмостійкості та енергоефективності існуючої забудови. Обговорювалися проблеми утримання і ремонту інженерних систем.

Учасниками конференції були провідні фахівці будівельній галузі з двох десятків міст України, а також з Хорватії та Іспанії. Своїм досвідом ділилися науковці, представники органів місцевого самоврядування, профільних компаній і установ. Зокрема, з доповідями на конференції «Експлуатація та реконструкція будівель і споруд» виступали: заступник міського голови м. Одеси П. Рябоконь, ректор Одеської державна академія будівництва та архітектури А. Ковров, ректор Придніпровської державної академії будівництва та архітектури М. Савицький, директор Будівельно-технологічного інституту ОДАБА В. Суханов, завідувач кафедри ЖБК та ТС Є. Клименко і багатьох інших.

В результаті роботи конференції були запропоновані конкретні шляхи вирішення актуальних як для нашого міста, так і для України в цілому проблем експлуатації та реконструкція будівель і споруд.

Збірник тез доповідей конференції

Стислий фото звіт про пленарне засідання конференції наведено нижче.