Наукова конференція до 145 річниці від дня народження Ф.А. Троупянського

23 вересня в кінолекторії музею Одеської державної академії будівництва та архітектури відбулась наукова конференція, присвячена 145 річниці від дня народження Федора Абрамовича Троупянського. Талановитий одеський архітектор у 1930 – 1941 рр. працював в академії, був автором проекту корпусу, в якому сьогодні знаходиться приймальна комісія.

Федір Абрамович побудував близько 100 житлових, громадських та промислових будівель в Одесі, Києві, Оренбурзі. Серед знакових слід виділити Ремісниче училище, Музичну школу ім. проф. Столярського, павільйон Одеської виставки, павільйон Київської виставки, світловий фонтан на курорті Аркадія, 3 санаторії в Аркадії, 2 санаторії на Хаджібейському лимані, музична раковина для симфонічного оркестру в парку на Куяльнику, меморіал жертвам погрому 1905 р., Російський драматичний театр, Водолікарню в санаторії вчених України.

З цікавими доповідями, підготовленими під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри українознавства Ганни Ігорівни Макушиної, виступили студентки групи А-229 Цвіговська Ірина та Медведська Ганна і групи Мк-157 Василіаді Іолана  Жорнікова Аліса. Деякі сторінки творчої діяльності архітектора розкрила бібліотекар І категорії Ролевич Галина Микитівна.