Історичні фасади і розвиток міста: в будівельній академії обговорювали проблеми і перспективи Одеси

Друга міжнародна конференція «Сучасні проблеми та перспективні напрямки інноваційного розвитку міста» проходить в ці дні в стінах Одеської державної академії будівництва та архітектури.

В обговоренні складнощів містобудування та найближчих його перспектив бере участь викладацький склад вузу, представники міської влади, співробітники наукових та освітніх установ Молдови та Словенії.

За словами начальника служби містобудівного кадастру міста Одеси Олександра Грекова, зараз в будівельній сфері склалося відразу кілька труднощів, які негативно позначаються на забудові міста.

«На жаль, зараз законодавство сформовано так, що ні громадськість, ні архітектурні органи практично не можуть впливати на забудовників на етапі дозвільних процедур, коли ще можна щось змінити, - впевнений Олександр Греков. - Це стосується змін в законодавстві, які зробили містобудівний розрахунок необов'язковим. А це був єдиний документ, який хоча б у приблизної формі давав уявлення про те, що буде в результаті побудовано. Одночасно є проблема і в проведенні архітектурних конкурсів і тендерів на будівельні роботи. Все це потрібно вирішувати на законодавчому рівні і подібні конференції, як обмін думками і досвідом дуже корисні ».

У свою чергу, ректор Будівельної академії Анатолій Ковров впевнений, що подібні конференції - це необхідний крок на шляху вирішення проблем в будівельній галузі.

«Я думаю, що це корисно і для наших викладачів і для міської влади, - розповів Анатолій Ковров. - Наш науковий потенціал буде спрямований на вирішення актуальних і важливих для міста напрямків, а міська влада отримають наукове обгрунтування необхідних законодавчих змін. У нас є кілька конференцій, пов'язаних з регулюванням архітектурно-будівельної діяльності. Крок за кроком, піднімаючи і обговорюючи ці проблеми, ми спільно з владою будемо їх вирішувати цивілізованим європейським способом ».

За матеріалами https://dumskaya.net/news/istoricheskie-fasady-i-razvitie-gorodov-v-stroit-097644/