Майбутні інженери і архітектори зустрілися з провідними фахівцями будівельного ринку Одеси

Студенти Одеської державної академії будівництва та архітектури зустрілися з провідними фахівцями будівельного ринку. Академію відвідали начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв і технічний директор СК «Гефест» Василіс Бумбурас.

За словами ректора академії Анатолія Коврова, подібні зустрічі допоможуть студентам понять, що їх чекає після закінчення вузу.

«У нас є такі заходи з членами наглядової ради, куди входять кілька значущих будівельників Одеси: керівники компанії« Стикон »і« Зарс », - розповів Анатолій Ковров. - Я думаю, що це спілкування дуже корисно для студентів, щоб вони розуміли, в якому напрямку їм рухатися далі.

За словами ректора, подібні зустрічі будуть мати більш системний характер.

Начальник муніципального ДАБК Олександр Авдєєв розповів студентам про роботу управління та інвестиційного клімату Одеси і регіону. За словами головного інспектора, професія будівельника найбільш затребувана в сучасній Україні.

«В минулому році Одеса вийшла на друге місце за зданими квадратним метрам нових будівель. Більше побудували тільки в Києві, - розповів Олександр Авдєєв. - Ви й самі бачите, що місто - в будівельних кранах, а значить, економіка нашого міста і країни зростає. Багато в чому це завдяки роботі державної влади та реформи децентралізації. Тепер наша система отримання дозволу на будівництво дуже сильно спрощена і це приваблює іноземних інвесторів ».

За словами Авдєєва, крім дозвільних механізмів, в його управління з'явилися і дієві важелі впливу на одеських забудовників.

«Одна з провідних будівельних компаній - фірма« Гефест »- не тільки будує житлові будинки і комерційну нерухомість. За гроші цієї компанії упорядковується Грецький сад. Це показник спільної роботи бізнесу і влади », - упевнений Авдєєв.

У свою чергу технічний директор будівельної компанії «Гефест» Василіс Бумбурас на живих прикладах розповів студентам, що їм чекати від майбутньої професії.

«Сьогодні в будівельних фірм існує величезний попит на професіоналів: інженерів, конструкторів, - розповів Василіс Бумбурас. - У нас в компанії працює 250 фахівців з вищою освітою, більшість з них - це випускники ОДАБА. Наш головний конструктор - ваш випускник. Ми строєм не тільки в Україні, а ще й в Греції і Австрії, і я можу порівнювати - наші фахівці будують краще і швидше ».

За Итогам зустрічі було вирішено підписати договір про співпрацю. В майбутньому студенти ОДАБА зможуть проходить практику як в від державних органах, так і в діючих будівельної компанії Одеси.

Першоджерело: https://dumskaya.net/news/budushchie-inzhenery-i-arhitektory-vstretilis-fo-097120/