Як проходила науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку будівельного комплексу м. Одеси»

Зображення Як проходила науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку будівельного комплексу м. Одеси» 2018
Наша академія сумісно з Одеською міською радою була організатором 2-ї науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку будівельного комплексу м. Одеси», яка проходила 27-29 вересня 2018 р. Конференція була проведена при підтримці провідних будівельних компаній регіону, Конфедерації будівельників України, Асоціації Одеських будівельників і Академії будівництва України.
 
Пленарне засідання конференції проходило 27 вересня у великому залі Центру адміністративних послуг Одеської міської ради. Секційні засідання проводилися на базі Одеської державної академії будівництва та архітектури. 
 
Основними темами, які оговорювалися на конференції, були: регулювання забудови населених пунктів і приміських територій, технічне регулювання в будівництві, реновація історичної забудови міста, науково-технічний супровід будівництва.
 
Відкрив конференцію заступник міського голови м. Одеси П. Рябоконь. Далі на пленарному засіданні виступали: 
- член-кореспондент національної академії наук України, Голова Наглядової ради ОДАБА В. Симоненко;  
- віце-президент конфедерації будівельників України А. Беркута;
- член Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України О. Березюк;
- ректор Одеської державної академії будівництва та архітектури А. Ковров;
- директор Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій Г. Фаренюк;
- президент Академії будівництва України І. Назаренко;
- перший заступник директора Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій Ю. Немчинов;
- голова правління Асоціації експертів будівельної галузі І. Власенко;
- професор кафедри містобудування Одеської державної академії будівництва та архітектури В. Глазирін.
 
На секційних засіданнях були обговорені питання містобудівних аспектів сталого розвитку населених пунктів, а також розвитку проектної та будівельної діяльності в умовах євроінтеграції. Прозвучали доповіді провідних фахівців в галузях містобудування, архітектури та будівництва.
 
В результаті роботи конференції «Проблеми та перспективи розвитку будівельного комплексу м.Одеси» були запропоновані конкретні шляхи вирішення наявних проблем будівельного комплексу міста та окреслені перспективи розвитку галузі в умовах децентралізації. Підсумком цієї роботи стала резолюція, яка буде направлена до Верховної Ради України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з пропозиціями щодо внесення змін до чинного законодавства в сфері будівництва.
 
Конференція широко висвітлювалася в засобах масової інформації. Ось лише частина оприлюднених матеріалів: