14 жовтня відбулась літературна конференція присвячена до святкування Дня Українського козацтва

Зображення 14 жовтня відбулась літературна конференція присвячена до святкування Дня Українського козацтва 2014
Літературна конференція присвячена до святкування

Дня Українського козацтва
 
«І ось так ціною свого життя,
Ці гідні лицарі намагалися
ще декілька століть тому назад
здобути незалежність України.»


14 жовтня відбулась в читальному залі головного корпусу бібліотеки - літературна конференція присвячена до святкування Дня Українського козацтва.

Кожна людина,а насамперед молода має замислюватись не лише над власною долею, а й над долею рідного народу, рідного краю і вивчати його історію.

На цій конференції ми спробували розгорнути декілька історичних сторінок і видобути з минулих часів величні, героїчні справи наших свободолюбивих предків.

В ній прийняли участь співробітники бібліотеки, та доцент кафедри українознавства – Латишева Л.П., та студенти груп ЗтК-114,115. Вступне слово Ролевич Г.М. – бібліотекар 1 категорії.

Так зокрема про наяскравішу постать нашої історії - Богдана Хмельницького розповіла – Маргіна Н.М., талановитого полководця і хороброго отамана - Івана Богуна – Кордон А.Ф., славетного гетьмана, талановитого - Івана Мазепу – Мазепова Ж.О., про романтика та авантюриста Григорія Орлика розповіла – Ролевич Г.М., одного з найпопулярніших народних ватажків України - Максима Залізняка – Боровіна Т.П., та про Григорія Потьомкіна – Собченко С.М.

Наприкінці літературної конференції з заключним висновком виступила - Латишева Л.П. : «І те, що зараз ми живемо у незалежній Україні, ми в певній мірі зобов’язані тим славним козакам та їх гетьманам.»