В Одеській будівельній академії з"явилася нова лабораторія.

Зображення В Одеській будівельній академії з"явилася нова лабораторія. 2012
Взаємовигідна співпраця фірми «Герц» і Будівельної академії
HERZ Armaturen - ОДАБА.
14 травня 2012 року відбулося урочисте подія в житті ОДАБА, а саме інституту Інженерно-екологічних систем - відкриття навчальної лабораторії «Енергоефективних систем забезпечення мікроклімату будівель».

Презентував лабораторію доктором Герхард гліцер, генеральний директор HERZ Armaturen спільно з ректором ОДАБА, проф. Дорофєєва Віталієм Степановичем. Це колишня аудиторія 206 кафедри «Опалення, вентиляції та охорони повітряного басейну» в якій HERZ спільно з ОДАБА провів ремонт і обладнав лабораторію навчальним стендом.
А також в рамках презентації Герхард гліцер, нагородив пам'ятними призами студентів-учасників конкурсу від фірми HERTZ, а також великим подарунком для ОДАБА стало понад 100 навчальних книг по опаленню, холодного водопостачання та кондиціонування.
Нагадаємо, що ОДАБА співпрацює з австрійською фірмою HERZ протягом більш, ніж 10 років. За цей час компанія провела стажування 36 викладачів, 2 студентів інституту Інженерно-екологічних систем в Австрії, обладнала 2-мя стендами виставковий зал ІІЕС і експериментальними установками 4 поверху корпусу, фірма надає допомогу в придбанні спортивної форми для студентів-спортсменів ІІЕС.
Ректор ОДАБА проф. Дорофєєв В.С. вручив подячну грамоту доктору Герхарду Гліцерену за багаторічну допомогу в практичному забезпеченні навчального процесу, наукової та спортивної життя ОДАБА.

 

Цікаві факти про компанію Herz Armaturen

• У 1896 році у Відні двоє підприємців - Франц Гебауер і Віктор Лернер - заснували фірму Gebauer & Lehrner, почавши виробництво сантехнічної арматури.
• Через 12 років в каталозі продукції в 1908 р налічувалося понад 1000 позицій виробів для систем опалення, газового обладнання, кранів для розливу пива і вина, емальованих ванн і водогрійних колонок.

 

• Фабрика перебувала на вулиці Герцгассе у Відні, тому з 1973 року фірма Gebauer & Lehrner стала офіційно називатися Herz Armaturen.
• Символ серця, який спочатку був торговою маркою, перейшов в назву фірми.

 

Дякуємо за допомогу в підготовці статті директора ІІЕС
Вітюкова Валентина Васильовича

Автор: Пандас Анастасія
Фото: Потєхіна Анастасія