Євроінтеграція академії

Зображення Євроінтеграція академії 2014
Євроінтеграція академії

В рамках шостого конкурсу Програми Темпус IV 2013 року в остаточний список проектів, рекомендованих до фінансування Європейським Союзом, включено 33 проекти, в яких беруть участь українські вищі навчальні заклади. Одним з переможців ВНЗ є Одеська державна академія будівництва і архітектури.

Наша академія бере участь у проекті 543651-TEMPUS-1-2013-1-AT-TEMPUS-JPCR «Regional sustainable development on the basis of eco-human synergetic interaction (multidisciplinary training course for MSc, PhD and LLL students in engineering)» (Сталий регіональний розвиток на основі еко-гуманістичних синергетичних принципів).

 

З 4 по 8 березня 2014 року на базі Віденського технологічного університету (м.Відень, Австрія) відбулася kick-off - зустріч всіх учасників даного проекту Темпус. Від Європейського союзу у зустрічі брали участь такі вищі навчальні заклади та організації:

 

- Віденський технологічний університет (м.Відень, Австрія);
- Політехнічний університет м Орлеан (м Орлеан, Франція)
- Політехнічний університет м Валенсія (м Валенсія, Іспанія);
- Університет м Феррара (м Феррара, Італія);
- Університет м Спліт (м Спліт, Хорватія);
- Варненський вільний університет «Чорноризець Хоробрий» (м Варна, Болгарія);
- Університет м Любляна (м Любляна Словенія);
- Європейський центр вивчень і інновацій (м Палермо, Італія);
- Асоціація міжнародних технічних обмінів та консультацій (м Париж, Франція).
Українські учасники проекту - це:
- Міністерство освіти і науки України;
- Комітет збереження культурної спадщини Міністерства автономної республіки Крим;
- Харківський національний університет будівництва та архітектури;
- Одеська державна академія будівництва та архітектури;
- Придніпровська державна академія будівництва та архітектури;
- Львівський національний політехнічний університет «Львівська політехніка»;
- Національна академія природоохоронного і курортного будівництва;
- Харківський національний університет ім. В.Каразіна;
- Ялтинський міський виконавчий комітет.
У проекті також беруть участь дві виробничі фірми.
Делегацію Одеської державної академії будівництва та архітектури на даній зустрічі очолював ректор академії, проф. В.С. Дорофєєв. В команду учасників проекту від академії також входять: директор Архітектурно-художнього інституту проф. Уренев В.П., завідувач кафедри хімії та екології, проф. Довгань І.В., а також керівник Міжнародного відділу, доц. Попов О.А.
В рамках проведеної зустрічі були обговорені цілі та завдання проекту на всі три роки його проведення. Основною метою проекту є написання спеціального курсу лекцій європейського рівня для магістрів, аспірантів і бажаючих отримати другу освіту. Курс лекцій передбачений як на українському, так і на англійській мовах.
Даний курс складається з 7 модулів. У кожному з яких по 4 курсу лекцій, розрахований на 60 годин.

Кожен курс лекцій розробляється окремим автором. Кожен учасник від Одеської державної академії будівництва та архітектури також є автором курсу лекцій. Так, ректором академії. проф. В.С. Дорофєєва буде розроблений курс «Принципи прийняття адміністративних рішень у регіональному розвитку» в модулі «Економіка, політика, юриспруденція в розвитку регіону». У цьому ж модулі доц. Поповим буде розроблений курс «Економічний потенціал регіону. Кадастр ».

У модулі «Екологічне регулювання регіонального розвитку» проф. Довгань І.В. буде розроблений курс «Екологічна безпека регіону». Директор ахи, проф. Уренев В.П. розроблятиме курс «Архітектурно-урбаністична культура регіону».

 

Уже в кінці 2014 передбачається проведення пілотної фази навчання 10 студентів у всіх українських ВНЗ, партнерів проекту.