З 16 по 19 серпня в ОДАБА проведений 1-ий Одеський міжнародний форум Європейського молодіжного парламенту - Україна.

Зображення З 16 по 19 серпня в ОДАБА проведений 1-ий Одеський міжнародний форум Європейського молодіжного парламенту - Україна. 2012
1-ий Одеський міжнародний форум

Європейського молодіжного парламенту - Україна в Одеській державній академії
будівництва і архітектури

 


З 16 по 19 серпня 2012р. в Одесі пройшло унікальна подія - 1-ий Одеський міжнародний форум Європейського молодіжного парламенту - Україна.
Унікальність полягала ще в тому, що форум проходив на базі Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Для участі в заході з'їхалися 120 молодих парламентаріїв з усієї України та 10 інших країн світу, таких як Польща, Чехія, Франція, Італія і т.д. Перший Одеський міжнародний форум став черговим проектом, запланованим ММГО "Європейський молодіжний парламент - Україна" на 2012 рік. Форум проходив за підтримки Одеської міської ради, Студентської ради Одеської державної академії будівництва та архітектури, Молодіжної ради Одеси, спонсорської допомоги Американських рад з міжнародної освіти, фінансово-промислових груп "СКМ" і "Group DF", компаній "Тетра Пак Україна", " Вітмарк - Україна "і" Оболонь ", благодійного фонду" Відкриті серця України ", а також за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні.

Особливість Європейського молодіжного парламенту полягає у повному відтворенні всіх процедур, норм і формату роботи Європейського парламенту. Учасники працювали в складі парламентських комітетів, кожен з яких мав свою тему для обговорення, такі як глобальна зміна клімату, системи торгівлі викидами, налагодження ефективних транспортних сполучень між країнами Європи та Азії, стратегії зниження енергоспоживання і пошук альтернативних джерел енергії. А все теми комітетів об'єднувалися основною темою форуму - «Світанок ЕКОедінства».

Підсумки роботи форуму, оформлені у вигляді спеціальних документів - резолюцій, були офіційно представлені для обговорення в ході Генеральної Асамблеї, яка відбулася 19 серпня в актовому залі Одеської державної академії будівництва та архітектури.

В ході обговорень учасники дебатували, виступали з промовами на підтримку власних ідей і голосували за проекти резолюцій.
Довідка. Європейський молодіжний парламент (ЄМП, www.eyp.org) - міжнародна політично нейтральна організація, заснована в 1987 році у Франції, метою якої є зростання усвідомлення молодими людьми важливості питань, що стосуються Європи, та сприяння отриманню дійсно унікального навчального досвіду. Міжнародна молодіжна неурядова громадська організація «Європейський молодіжний парламент - Україна» (www.eyp-ua.org) є аполітичною, неприбутковою організацією, що представляє національний комітет Європейського молодіжного парламенту в Україні з 2000 року.

За час свого існування національний комітет ЄМП - Україна двічі виборював право на проведення міжнародних сесій ЄМП - у Києві (2006) та Львові (2010). ЄМП - це унікальний освітній проект, який об'єднує 36 національних організацій в країнах Європи. Патронами Європейського молодіжного парламенту є Генеральний секретар Ради Європи Т. Ягланд та Президент Європейського Парламенту М. Шульц.

Автор: Пандас Анастасія
Фото: Грекова Валерія