В рамках програми SPINNAKER студентки АХІ прийняли участьу інтенсивному літньому курсі у Гданську (Польща)

Здобувачі Анейчук Анастасія, Гаврилюк Маргарита та Домашенко Дар'я, гр. ОМ - 216, освітньої програми "Образотворче мистецтво", Архітектурно-художнього інституту ОДАБА прийняли участь у інтенсивному літньому курсі, що проводився на базі Академії образотворчих мистецтв у Гданську (Польща), в рамках програми SPINNAKER – Intensive International Education Programs.
Домашенко Дар'я поділася своїми враженнями від участі:

 

"Наш навчальний курс називався "Artist on the Move". Його головна ідея була у тому, як мистецтво взаємодіє з середовищем, та як ми (художники у русі) цьому сприяємо. Курс був розрахований на два тижні та поділений на дві частини: теоретичну та практичну. Перша частина теоретична проходила онлайн, нам розповідали про різних художників, які, на думку професора, відповідали темі. Також ми знайомились між собою та мали індивідуальні консультації стосовно наших проєктів.

 

Друга частина практична проходила в Польщі (у Гданську). Тут було найцікавіше, тому що кожен день був справді дуже насичений та активний. У перший день ми їздили у Гдиню та Оруню разом з гідом, другий день провели на каяках, третій у лісі, четвертий у місті, та на п‘ятий день пішли в академію робити свої проєкти.
Це була гарна можливість для кожного спробувати щось зовсім нове, нові техніки, вийти за рамки звичного, що ми використали із задоволенням."

 

В березні 2022 року було започатковано співробітництво Одеської державної академії будівництва та архітектури та Академії образотворчих мистецтв у Гданську.